Afscheidswaden

Werkgebied

Nederland

tel: 06-10250772

Bij Iskander in Maastricht, een winkel voor bijzondere stoffen, kunnen terminaal zieken of nabestaanden kiezen voor een afscheidswade. Deze afscheidswade bedekt het lichaam op een bijna organische manier en nodigt uit tot intiem afscheid nemen.

Wanneer u kiest voor deze intieme manier van opbaren en begraven, bent u meer dan welkom bij Iskander. In zorgvuldig overleg kunnen wij tot de keuze komen, die voldoet aan uw specifieke wensen.

Iskander

Afscheidswaden

In hartje Maastricht treft u een winkel met bijzondere stoffen: Iskander. In het verleden en steeds vaker komen terminaal zieken of nabestaanden bij Iskander een lijkwade kiezen. Ik spreek zelf liever van een afscheidswade, een rechthoekige doek die als het ware over de overledene gelegd, of om de overledene gewikkeld wordt. Zo wordt de wade gebruikt voor het opbaren en bedekt het lichaam op een bijna organische manier en nodigt uit tot contact houden en afscheid nemen.

Veel mensen die het begraven in een kist een onprettig idee vinden, kiezen voor een wade. Ook spreekt het aan vanwege het biologische of milieuvriendelijke aspect. De afscheidswade bestaat altijd uit een 100% natuurstof met een specifiek karakter en uitstraling; denk daarbij aan linnen, katoen, wol of zijde. Naar gelang de wens kan een afscheidswade uitbundig zijn: van bontgekleurde bloemen of Oosterse patronen tot een sportieve jeans-stof of een juist ingetogen uni zijde of subtiel bewerkt linnen.

Het karakter van de overledene kan door middel van de stofkeuze worden benadrukt en vormt zo altijd een unieke, passende keuze. Juist ook bij overleden baby’s en kinderen kan deze ‘zachte manier’ van opbaren of begraven een passende keuze zijn waarbij nabijheid gewaarborgd blijft. De wade kan in de vorm van een mooie doek over de opgebaarde overledene worden gelegd, thuis of ook tijdens de afscheidsceremonie. Anderen kiezen voor een wikkelwade, waarbij – moment na moment, dag na dag – de overledene bij wijze van afscheidsritueel, in stof wordt gewikkeld.

Wanneer u kiest voor deze intieme manier van opbaren en begraven, bent u meer dan welkom bij Iskander. In alle rust en met zorgvuldig overleg kunnen wij tot de keuze komen, die voldoet aan uw specifieke wensen. Wanneer bij de keuze van de afscheidswade niet lang gewacht kan worden, zijn er een aantal doeken op voorraad. Deze kunt u vanzelfsprekend mee op zicht krijgen. Wanneer iets meer tijd voorhanden is, kunnen stoffen naar wens besteld en in een aantal dagen geleverd worden.

Bij Iskander sta ik u graag met alle service en aandacht te woord.

Jan Willem Verweij

Meer informatie vindt u op de website van Iskander:

Stuur een mail naar Iskander