Urnen

Werkgebied

Limburg

tel: 06 80 131 884

Potterie Partij

Huub Paasen is sinds 25 jaar autodidact keramist. Jarenlange zelfstudie en experimenteren met glazuren, handvormen, stooktechnieken en draaien op de pottenbakkersschijf hebben ertoe geleid dat een hobby is uitgegroeid tot een keramiekatelier met diverse mogelijkheden. Naast het maken van sier -en gebruikskeramiek is hij tevens gespecialiseerd in het vervaardigen van urnen speciaal naar uw persoonlijke wensen.

Titel Potterie Partij

Korte beschrijving wat Potterie Partij.

Jarenlange zelfstudie en experimenteren met glazuren, handvormen, stooktechnieken en draaien op de pottenbakkersschijf hebben ertoe geleid dat een hobby is uitgegroeid tot een keramiekatelier met diverse mogelijkheden. Naast het maken van sier- en gebruikskeramiek zijn we tevens gespecialiseerd in het vervaardigen van urnen speciaal naar uw persoonlijke wensen.

Wij ontwerpen en maken urnen voor mens en dier, gedraaid op de schijf of gevormd met de hand. Naast een kant-en-klare collectie is het ook mogelijk een urn te vervaardigen naar uw persoonlijke wensen. Er zijn tegenwoordig, door een verandering in de regelgeving, meer mogelijkheden met urnen dan voorheen. Zo is het tegenwoordig geoorloofd om zelf de as om te zetten of uit te strooien. Het voordeel hiervan is dat wij daardoor de urnen makkelijker kunnen aanpassen aan uw specifieke wensen. Het is nu mogelijk om kleinere urnen te maken om bijvoorbeeld de asresten te verdelen.

Door de jaren heen hebben wij door het experimenteren met verschillende grondstoffen, waaronder mergel uit Zuid-Limburg, een voorraad met veel verschillende en dus ook unieke zelfgemaakte glazuren opgebouwd. In combinatie met bestaande glazuren heeft u dus een zeer uitgebreid kleurenpallet om uit te kiezen.
Wij werken met 3 verschillende stooktechnieken, namelijk hout, gas en elektrisch. Al deze stooktechnieken geven andere resultaten en effecten van glazuren.
Het is tevens mogelijk om combinaties te maken met andere materialen zoals hout, metaal of plastic. Ook hebben wij tegenwoordig de optie om zelf een urn te beschilderen met koudglazuren.

Meer informatie vindt u op de website van Potterie Partij:

Stuur een mail naar Potterie partij